BSV de Binnenvree
Nieuws en meer
Agenda
verjaardagen
Foto album
verslagen
Ga naar het gastenboek
Lidworden
Contact gegevens
roosters oud papier e.d.
Ons archief
Linken
activiteiten
opgave formulier
palmpasen

Verslag Palmpasen 2015

Binnenvree viert Palmpasen

Op de regenachtige zondag, 29 maartl werd bij de buurt en speeltuinvereniging het Palmpasen gehouden. Voor de kinderen vanaf 6 jaar was er een vossenjacht georganiseerd. Negen vossen liepen door de wijk, 18 kinderen werden in vier groepen verdeeld en gingen op pad. Het bleef droog. De kinderen vonden alle letters die verspreid waren en maakten het woord Sneeuwklokje.

1ste prijs : Senna Smit, Maud Jansen Lois en Luca Mulder en Corina Hendriks. Zij volbrachten de jacht in 21 minuten,  een record!!! 2de prijs : Damian Snippe, Shannon Smit, Naomie van Blanken, Tara Kampherbeek en Hendrika Hendrinks.     In 36 minuten een mooie tijd. 3de prijs was voor : Jemay Groote, Vera Kampherbeek, Faith Arkes, Elize Lubbelinkhof. Zij deden er 48 minuten over.

Hierna konden de kinderen eieren zoeken in de speeltuin, het Gouden Ei is gevonden door Jemay Groote. Alle kinderen werden getrakteerd op een chocoladeprijs.

Om twee uur werd er verzameld bij het St. Franciscus voor de Palmpasen optocht. Haantie op een stokkie!! Ruim 25 kinderen liepen met een palmstok langs de bewoners die ook dit jaar weer voor de jurering zorgden. Dit alles onder begeleiding van de drumband Dynamix uit Coevorden. De bewoners en kinderen genoten zichtbaar. Hierna werd de tocht ingezet door de wijk richting speeltuin. In de binnenzak van de secretaris de uitslag van de mooiste creatiefste stokken. Het regende! Nadat een ieder wat te drinken aangeboden had gekregen in het Konamper, werden de eieren verstopt in de speeltuin. De kinderen t/m vijf jaar zochten en zochten. Hier is het Grietje van Gugten die het gouden ei heeft gevonden in deze leeftijdscategorie.

Dan volgt de uitreiking van de stokken:

1 Lois Mulder

2.Keano Mulder

3.Nigel Velema

4. Wesley Hendriks

5. Eva Kampherbeek

6. Tara Kampherbeek

7. Tjiske van der Gugten

8. Ciara Velema

Alle kinderen zijn naar huis gegaan met een heerlijke paashaas van chocolade.


Op zondag 29 maart om 16u00 vond de eerste editie van het eieren gooien plaats. Ondanks het teleurstellende weer waren er toch nog 10 bikkels die zich hiervoor hadden opgegeven. In totaal gingen er dus 5 teams de strijd met elkaar aan. Het was een spannende finale waarbij 3 teams nog een extra keer moesten gooien voor de 2de en 3de plaats. De uitslag was als volgt:

1ste plaats: Maarten en Bert: 25 meter
2de plaats: Arthur en Duncan: 15 meter
3de plaats: Jeroen en Peter: 15 meter
4de plaats: Patricia en Lavina: 15 meter
5de plaats: Niels en Faith: 10 meter

Voor zowel de deelnemers als de toeschouwers was dit een hilarische en geslaagde middag en we hopen uiteraard op een verdubbeling van het aantal teams voor de volgende editie!

Klik hier voor de foto's